10 solide grunde til at tage cyklen på arbejdet

0

Det er langt sundere at tage jernhesten til og fra arbejde fremfor at tage bilen, som både forurener vores planet og koster os flere penge i lange baner. I denne artikel giver vi dig 10 solide grunde til hvorfor du bør skifte bilen ud med cyklen.

Der er lavet undersøgelser som viser at danskerne er begyndt cykle 10% mindre sammenlignet med de gode gamle dage i 90’erne. Dette skyldes at det er blevet mere praktisk at tage bilen til og fra arbejde, hvilket er en relativ doven grund og koster dig mere både kort- og længere sigtet.

Ved at tage cyklen får du et hav helbredsmæssige fordele, som bilen ikke vil være i stand til at hjælpe dig med.

  • Energiniveauet
  • Konditionen
  • Dit humør
  • Din selvtillid
  • Ofte bliver folk bidt af cykling og ønsker at træne yderligere, hvilket Trustfitness kan hjælpe dig med

Herunder får du 10 solide grunde, som skal hjælpe dig med at tage den miljøvenlige beslutning.

Bilen er en negativ økonomisk bombe

Om din bil er ny eller gammel, gør ikke den store forskel når man sammenligner med cyklen. Du skal både tage højde for vægtafgiften, forsikringer, reparationer og services, hvilket er udgifter cyklen ikke besidder bortset fra enkle reparationer hvis man er uheldig.

Ved at tage cyklen viser du også andre omkring dig at du støtter op om et bæredygtigt miljø, sammenlignet med bilen som skader miljøet.

Motion i hverdagen

I og med du begynder at cykle dagligt vil din forbrænding blive forøget og både din krop og selvtillid vil takke dig for denne beslutning. Forskning viser at folk som har cyklet i et år, taber sig gennemsnitligt 6 kg i gennemsnit.

Det afhænger selvfølgelig af hvor langt du har på arbejde, hvilket vil sige du kan risikere at komme i endnu bedre form, hvis du har et par km mere end gennemsnittet. Husk derfor nogle gode cykelsko, så du ikke slider dine hverdagssko.

Du skal ikke tage høje for trafikken

Hvor mange af os er ikke trætte af de lange og unødvendige bilkøer, hvor man har tænkt tanken ”jeg kunne gå hurtigere end det her”.

Ved at tage cyklen, skal du ikke tage højde for trafikken, og har derfor mulighed for at komme fra punkt a til b, på den samme tid som altid, og dermed sikre dig at møde til tiden hver eneste gang.

Forskning beviser færre sygedage

Ved at motioner så tidligt på dagen frigøre du mange endorfiner, som giver dig energi fra morgenstunden af. Ved at have energiniveauet oppe, vil dit immunforsvar være stærkt, og kan derfor undgå at tabe slag imod en virus.

Rollemodellen

Både dine kollegaer, venner og familie vil beundre dig for din beslutning om at tage cyklen. Du vil derfor også være en motivationsfaktor for at andre vil prøve kræfter med det sundere alternativ.

Den offentlige trafik er en sygebombe

Det siges at den offentlige trafik i form af busser og toge kan forøge din chance for en infektion med op til 6 gange. Dette skyldes blandt andet temperatur ændringer fra dørene som åbnes og lukkes konstant.

Ydermere skyldes det andre syge mennesker som befinder sig i enten toget eller bussen.

Ingen frustrationer hvad angår parkering

Det kan være virkelig frustrerende fra morgenstunden af, at skulle finde en parkeringsplads inden dagen er startet. Ved at tage cyklen, skal du ikke bekymre dig om at finde en parkeringsplads, da du har rig mulighed for at parkere stort set hvor du vil.

Share.

About Author

Comments are closed.