3 tips til at vælge den rigtige elcykel på tilbud

0

Du har måske overvejet at købe en elcykel gennem længere tid, og nu er den så på tilbud.

Vi har lavet en lille guide så du stadig får valgt den rigtige cykel, og kan glæde dig over din besparelse.

1. Afprøv cyklen grundigt

Som ved alle cykelkøb, så bør du afprøve cyklen med en god lang tur. Det vil være en fordel at teste forskellige modeller, med forskellige placeringer af motor og batteri.

Man skal altid udfordre producentens beskrivelse, for salgsmateriale er meget taknemmeligt. Kør så hurtigt at motoren slår fra, hvis cyklen virker for tung at træde nu, så bør du vælge en anden model. Prøv også at slukke for motoren og se om du kan køre på cyklen. Det vil give et fingerpeg om elcyklen er til at køre på, hvis du skulle være så uheldig at løbe tør for strøm.

2. Du skal kende dit behov

Kender du dit behov og forventninger til cyklen, så kan forhandleren bedre vejlede dig. Skal du køre lange ture? Skal du køre med børn? Skal du køre med tunge poser eller tasker? Skal cyklen kunne løftes eller bæres? Du kan med fordel tale med flere forhandlere. Erfarne forhandlere har typisk flere typer elcykler at vælge imellem.

3. Batteri og motor

Kapaciteten på batteriet er afgørende for, hvor langt du kan køre på en opladning. Der er dog også andre faktorer der spiller ind, f.eks. hvilket underlag du kører på og hvor meget du selv yder. Man ser ofte at producentens rækkevidde er særdeles optimistisk, du kan som udgangspunkt regne med det halve.

Du er sikkert klar over, at alle batterier mister kapacitet med tiden. Det gælder også for en elcykel. Du bør behandle batteriet varsomt. Batteriet tåler ikke frost eller kondens, det må ikke køres helt fladt og det må ikke oplades for længe.  

Share.

About Author

Comments are closed.