Aktiv i januar

0

Januar betyder for mange opstart på en ny og sund livsstil. For mange betyder det også bare, at hverdagen fortsætter og de aktiviteter, som hører dertil. Det kan være, at du er klar til at give den gas med en omgang hård spinning, tung styrketræning, en rask gåtur – eller måske skal du give din bedste ven bank i padel tennis. Det kan ske, at du er så engageret, at du faktisk kommer til at træne lidt for hårdt, så du får ondt. Men bare rolig, der findes mange måder at tage den værste smerte på, du kan jo prøve biofrost smertelindring eller lokke en god ven til at give en omgang massage.

Få pulsen op

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du er aktiv en halv time dagligt. Du kan samle det til flere lidt længerevarende aktiviteter om ugen, eller du kan få pulsen op hver dag. Uanset hvad, så er det godt for dit helbred, at du bevæger dig og får pulsen op. Men hvis du er lidt for opsat på at vinde, så kan en uskyldig fodboldkamp ende med en forstrækning eller et blåt mærke, som gør ondt. Der findes desværre ingen mirakelmidler, som kan fjerne forstrækningen eller det blå mærke med det samme, men du kan med fordel lindre smerten ved at bruge noget smertelindrende.

Vær på forkant

Når skaden sker, er det vigtigt, at du stopper med at bruge den kropsdel, som har slået sig. Bagefter kan du forsøge at holde det i ro, putte is på og bruge smertelindrende gel – så du hurtigt igen kan fortsætte din aktive livsstil. For der er intet værre end at være lænket til sofaen, når man gerne vil ud og røre sig. Så en ide kunne være, at du er på forkant med en skade og allerede nu køber noget smertelindrende, som du kan smøre på med det samme, hvis uheldet skulle ske.

Share.

About Author

Comments are closed.