Der er tale om black friday. Den amerikanske begivenhed er kommet til Danmark, og er blevet meget populær. En såkaldt ”sort” fredag, hvor butikkerne skulle smide vanvittige rabatter på deres varer. Det er altså kun en gang om året denne dag forekommer, og derfor er der anledning til at slå sig løs. Der er dog nogle fælder, du skal undgå, inden du begiver dig i færd med shoppingen.
Hvilke tilbud er gode, og hvilke er mindre gode?
Som sagt sætter butikker rabatter på langt de fleste varer. Men hvor meget skal du spare, før det egentlig er et ”sort” tilbud? Det er der selvfølgelig forskellige holdninger til.
Først og fremmest skal du planlægge dine køb. Udvælg de ting, du gerne vil have store besparelser på. I ugen op til, skal du holde øje med, hvor meget rabat du kan få. De fleste butikker offentliggør allerede besparelserne en uge inden. Derefter kan du eventuelt undersøge andre butikker tilbud, på netop den samme vare. Her vil du opleve, at nogle har mængderabat, hvorimod andre har noget så småt som 10% i rabat. Der er vigtigt at holde hovedet koldt. Skal du virkelig udnytte mængderabat? Og er 10% et tilbud? Der kan endda være større besparelser på andre tidspunkter af året, såsom januarudsalg.
Hvornår skal jeg gøre mine køb?
Hvis du er tilfreds med de rabatter, du kan få, skal du jo ud og spendere. Du kan enten købe online, eller du kan købe i de fysiske butikker. Hvis du vælger at købe online, kan du købe fra torsdag nat, og frem til fredag nat. Som dagen går, vil der være større chance for, at tingene bliver udsolgt. Slå derfor til hurtigst muligt.
Hvis du vil begive dig ned i en fysisk butik, skal du igen komme tidligst muligt. Det optimale er derfor at komme når forretningen åbner.