Giver løb dig smerter i fødderne?

0

Dette er sponsoreret indhold

Mange danskere oplever og døjer dagligt med smerter i fødderne, hvilket der kan være mange forskellige årsager til. Hvis du oplever smerter i den forreste del af dine fødder, når du træner og særligt løber, kan det være et tegn på, at din forfod er nedsunket. Det kan være meget smertefuldt, og det kan føles som at løbe og gå direkt på knoglen i de værste tilfælde. Du kan læse alt om nedsunken forfod og blive endnu klogere på dette.

Er støddæmperne forsvundet når du løber?

En nedsunken forfod kan føles som om, at der ikke er nogen naturlig støddæmper i forfoden længere. Det er da også ganske rigtigt, hvis du har en nedsunken forfod. I så fald vil støddæmperne i foden forsvinde eller blive så svage, at det kan føles meget hårdt og smertefuldt at både gå og løbe. Løb er generelt meget hårdt for din fødder og dine led, og under løb udsætter du særligt forfoden for et stort pres. Hvis du begynder at opleve smerter i dine fødder, når du løber, kan det være et tydeligt tegn på, at særligt din forfod er ved at sige fra overfor dette.

Find en god sko og måske et indlæg

Bare fordi du har fået smerter og nedsunken forfod, som giver dig smerter, når du løber, er det ikke ensbetydende med, at du helt skal droppe dine løbeture. Du skal blot finde de ting, der kan hjælpe dig, så du mærker mindst muligt til dine smerter, når du løber. Det kan du gøre med den rette løbesko, som kan give dig noget ekstra støddæmpning ved forfoden, da det er der, du har problemet. Det kan også være, at du har brug for et par såler, der er tilpasset til dine fødder. De kan give dig støtte, der hvor din fod mangler det, og det kan i mange tilfælde afhjælpe smerter og problemer, der opstår med en nedsunken forfod. Det er vigtigt, at du får hjælp og rådgivning til at finde dette, så du får den rette løbesko og de indlæg, der passer til dine fødder.

Er der et skånsomt alternativ til løb?

Selvom løb er din primære motionsform, og der hvor du får ro og fornyet energi, giver det dig også smerter. Hvis du ønsker at mindske dine smerter, kan det være, at du skal finde et alternativ til løb, som er mere skånsomt mod dine fødder og særligt din forfod. Det kan være noget mere stille og roligt, hvor det ikke kun er dine fødder og ben, der primært arbejder. Det kan være en crosstrainer, yoga og alt muligt andet. Hvis du har andre interesser end løb, kan det være, at du kan skære lidt ned på løbet og kombinere det med en anden sportsgren. I den sidste ende kan det gøre godt for dig, da du kan mindske dine smerter, og det kan give dig overskud og glæde tilbage. Det er trods alt ikke sjovt at dyrke noget, der giver smerter og problemer, som løb kan gøre, hvis du har nedsunken forfod.

Share.

About Author

Comments are closed.