Boost din sundhed med de nærende chiafrø!

0

Du har med garanti hørt om de sunde chiafrø, der har spredt sig som en steppebrand hen over det meste af Europa i de seneste 5-6 år. De bliver gang på gang fremhævet for deres fantastiske egenskaber i forbindelse med slankekure og lignende, men de er faktisk også gavnlige for din krop generelt – uanset om du ønsker at tabe dig eller ej. Et fornuftigt indtag af chiafrø kan være særdeles gavnligt, hvis du træner meget, da de har et højt indhold af protein, som i nogle tilfælde helt kan erstatte den kylling, som du garanteret gufler i dig på jævnlig basis!

Hvad er chiafrø?

Mange mennesker har de sidste par år stillet sig selv de meget fornuftige spørgsmål: Hvad er chiafrø egentlig, og hvorfor er det blevet en integreret del af mange menneskers liv?Dette kan være lidt svært at svare på, men de små frø med sydamerikansk oprindelse har mange gavnlige egenskaber, som er ret unikke at se i sammenhæng med hinanden.

Chiafrøene blev oprindeligt dyrket af Aztekerne og brugt lidt ligesom mel i madlavningen, og allerede dengang vidste Aztekerne at der var krummer i de små, sorte frø. Sidenhen har det vist sig, at chiafrøene indeholder store mængde af omega-3 fedtsyrer, ligesom de har et højt indhold af protein, der kan være gavnligt, når man lever et aktivt liv. Herudover kan de være med til at erstatte nogle af de gavnlige egenskaber, som man normalt får fra fisk, hvis du ikke er meget til vores skællede venner i havet!

Chiafrø kan booste en varieret kost!

Chiafrø gør dig ikke sund på egen hånd, men hvis du indtager dem som en del af en varieret kost, så vil især det høje indhold af omega-3 gøre gode ting for din krop. Man skal se chiafrø lidt som et supplement til en allerede sund livsstil, der kan blive boostet en smule af de små, sorte frø. Her kan du f.eks. erstatte kulhydratholdige produkter som mel og havregryn med de geniale chiafrø, ligesom du kan bruge dem i stedet for couscous i en lækker salat. Der er uendelig mange muligheder for at booste sin sundhed med chiafrø, og det er bare med at komme i gang!

Share.

About Author

Comments are closed.