Brug fysioterapi til forebyggelse og behandling af skader

0

Synes du efterhånden, at det er blevet svært at komme ud af sengen på grund af rygproblemer? Eller har du fået en sportsskade, som skal genoptrænes? Måske døjer du bare med dårlige led og muskler. Alle disse ting er blandt andet noget en fysioterapeut kan hjælpe dig med at udbedre.

Fysioterapi arbejder med dine led, muskler, knogler og nervesystem og hjælper med at opbygge din krops bevægelser, så du fungerer bedst muligt, hvilket kan gøre underværker for dit helbred.

En fysioterapeuts opgave er, at analysere, vurdere, diagnosticere og sætte en målsætning for din behandling. Dette gør sig gældende ved både behandling og forebyggelse, for fysioterapi kan gøre begge dele.

 

Fordele ved fysioterapi

Der findes en masse fordele ved at benytte sig af fysioterapi. De hyppigste er:

  • Reduktion af inflammation i dine led
  • Det hjælper kroppen med at hele
  • Styrker immunforsvaret og forebygger sygdomme
  • Optimere din krops fysiske performance
  • Tilføjer energi og overskud og giver balance og harmoni til krop og sind

 

Ryg- og nakkeproblemer og sportsskader er nogle af de mest almindelig lidelser som fysioterapeuter giver behandling for. Der findes mange kiropraktorklinikker landet over, men førnævnte, er noget Kiropraktorerne er specialister i, som har klinik i Valby lidt udenfor København.

Vil du vide mere om mulighederne for behandling eller forebyggelse af dine lidelser, kan du læse mere på Fysioterapi København, og få en behandling skræddersyet til dig.

 

Effektiv behandling af skader med chokbølgeterapi

Chokbølgeterapi blev introduceret i 1980’erne og er i dag en af de mest effektive og hurtigst voksende behandlingsformer. Behandlingen er kortvarig men effektiv, og er i mange tilfælde et godt alternativ til en operation.

Der findes to former for Shockwave behandling; radierede trykbølger og fokuserede chokbølger. Fælles for begge behandlingstyper er, at energi overføres til det beskadigede væv ved hjælp af lydbølger. Chokbølgerne dannes ved lufttryg og kan føles som hurtige slag, som trænger ind i vævet. Behandlingen kan være smertefuld, dog kun i få minutter. Efter behandlingen kan der opstå ømhed i op til 2 dage.

Efter 3-4 behandlinger burde der mærkes normalisering af smertetilstanden, men de fleste kan allerede mærke forbedring efter første behandling.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.