Hvad er Chlorella, og hvorfor er det sundt for kroppen?

0

For mange lyder tanken om at spise alger, som noget man kun gør i asiatiske lande, eller når man får sushi, men faktisk indeholder nogle af de sundeste kosttilskud i verden alger, og her er det især ting som Spirulina og Chlorella som er de mest populære og mest anerkendte. I denne artikel ser vi på Chlorella, hvad det er, og hvorfor det er så populært som kosttilskud.

 

Hvad er Chlorella?

 

Chlorella er en af de ældste arter af alger i hele verden, og bliver ofte kærligt betegnet som “juvelen i øst”. Dette giver også en indikation, om hvor i verden du oftest finder denne alge, det er nemlig meget normalt at finde den især i Japan og Taiwan. Chlorella trives bedst i ferskvand.

 

Det gode ved denne form for planet er, at den ikke kun er super-sund, men også er meget bæredygtig, da den meget hurtigt gendanner sig. Denne alge er beriget med klorofyl samt utallige andre næringsstoffer, hvilket betyder at den kan tilbyde utallige sundhedsmæssige fordele på en lang række forskellige måder. Undersøgelser har vist, at Chlorella ikke kun kan behandle og forhindre mange sundhedsmæssige lidelser, men den kan også være i stand til at bekæmpe fedme, fremskynde fedt tab og øge metabolismen – hvilket resulterer i øgede energiniveauer. De fleste former for Chlorella findes enten i kapsler eller som Chlorella pulver.

 

Hvad er fordelene ved Chlorella?

 

Det som gør Chlorella så populær er, at den tilbyder en meget bred vifte af sundhedsmæssige fordele for den menneskelige krop, det ville tage alt for lang tid, at nævne alle fordelene ved Chlorella, men her er nogle af de vigtigste sundhedsmæssige fordele som er forbundet med Chlorella tilskud.

 

Meget nærende

 

En grund til, at så mange mennesker supplerer deres kost med Chlorella på daglig basis er, at den er meget nærende. Chlorella er fuld af A-vitamin, C-vitamin, B-vitaminer, magnesium, jern, zink, kobber og protein.

 

Støtter immunsystemet

 

Fordi Chlorella indeholder så mange vitaminer, mineraler, antioxidanter og andre næringsstoffer, hjælper den med at støtte og styrke immunforsvaret. Dette er meget vigtigt, fordi jo stærkere vores immunsystem er, jo sundere er vi og jo mindre er sandsynligheden for at vi bliver syge.

 

Fyldt med plantebaserede proteiner

 

For dem der er på en plantebaseret kost, eller som ikke kan fordøje almindelige mælkebaserede proteintilskud, er Chlorella ideelt. Algerne indeholder omkring 16 g protein pr. ounce, og indeholder desuden en kombination af essentielle proteiner og aminosyrer. For folk der ønsker at øge eller opretholde deres muskelmasse, er Chlorella også perfekt.

 

Fremmer vægttab

 

Alle ved, at det at tabe sig kan være en lang og kedelig kamp, men det kan blive meget lettere takket være Chlorella! Chlorella bidrager til vægttab da det hjælper med, at regulere de hormoner der er ansvarlige for basale metaboliske funktioner, plus den er naturlig lav i kalorier og fedt. At det hjælper med at regulere metabolismen er vigtigt, fordi det betyder, at vi har mere energi. Jo mere energi vi har, jo mere aktive bliver vi, og jo flere kalorier forbrænder vi.

 

Hjælper med at forebygge og bekæmpe kræft

 

Dette er måske den mest betydningsfulde sundhedsfordel forbundet med Chlorella, og det understøttes af videnskabelig dokumentation. Undersøgelser har vist, at Chlorella hjælper med at undertrykke kræftfrekvenser, plus det har vist sig at Chlorella ødelægger kræftceller og reducere deres overlevelsesrate. Nogle gange er forebyggelse den bedste kur, og det er helt sikkert tilfældet med kræft og Chlorella.

 

Afgifter kroppen

 

Den sidste fordel som vi vil nævne i dag er, at Chlorella hjælper med at afgifte kroppen. Denne alge har evnen til, at sætte sig fast på de skadelige toksiner, der findes i kroppen og forhindrer dem i at blive genabsorberet af kroppen. Da de ikke har nogen steder at opholde sig, udskilles de af kroppen, før de kan forårsage skade. Det betyder, at farlige metaller som bly eller kviksølv udgør en mindre trussel for vores helbred, når vi supplerer vores kost med Chlorella.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.