Et godt indeklima forbedrer din fitness

0

Hvis man bestyrer et motionscenter, er indeklimaet centralt. Der skal blandt andet være den rette temperatur, og dermed ikke være noget lufttræk, der kan være ubehageligt for de motionerende, og i værste tilfælde give dem en forkølelse. Det samme gør sig gældende, hvis man træner derhjemme. Med et tyndt træningssæt på, og sved over hele kroppen, er man aldeles sårbar overfor forkølelse, især hvis i vintermånederne.

Det er især vinduerne, der kan være utætte, så dem skal man tjekke ofte. Det er heldigvis meget nemt: tænd et stearinlys og hold det foran vinduet. Hvis det blafrer, betyder det at vinduet ikke er tæt, og så skal der gøres noget ved det.

Det er dog sværere at vurdere, hvad præcis man skal gøre. Hvis man overvurderer problemet kan man betale i dyre domme for at skifte et vindue ud, som egentlig bare trængte til en behandling, udskiftning af glaspladen, eller letter justering. Det er der ingen grund til.

Omvendt er det vigtigt ikke at undervurdere det, for så bruger du også penge på noget, der i sidste ende ikke har nogen virkning. Derfor er det en god idé at ansætte en sagkyndig til at vurdere, hvad løsningen skal være.

 

Der er mange penge at spare på elregningen

Hvis vinduerne fungerer, som de skal, holder de selvfølgelig på varmen. Hvis de tværtimod er utætte, siver varmen ud, og man ender så med at bruger mange flere penge på opvarmning, end man ellers ville. Det kan være grunden til, at varmeregningen er steget, selvom temperaturen ikke har været lavere end tidligere år. At få vinduerne repareret – eller udskiftet – er således en nødvendig udgift, der sparer penge i det lange løb, og det er kun dumt at vente.

Der er en særlig grund til, at især udendørsvinduer hurtigt bliver nedslidt, og det er, at de er udsat for vind og vejr. Træet vil på et tidspunkt, uanset hvor godt det er behandlet, blive nedbrudt, og kan blive ramt af råd eller svamp – noget der heller ikke giver folk lyst til at komme i fitnesscenteret.

 

Mange typer vinduer at vælge imellem

Hvis du nu skal helt skal have udskiftet dine vinduer, er det vigtigt, at du tænker dig godt om. Det er ikke nok bare at tage det første og billigste, da de så også er af dårlig kvalitet. Så kan du ende med et års middelmådigt indeklima, før de skal skiftes ud igen, hvorimod vinduer af god kvalitet skal holde på varmen meget bedre, og kun skulle skiftes ud efter 10 år – en klog investering, uanset om det omhandler et privathjem eller et fitnesscenter.

Når det gælder dug, en af de største syndere i nedbrydning af træet, skal man være opmærksom på, om det dannes på indersiden eller ydersiden af glasset. Hvis det er på ydersiden, er det okay – så virker vinduet som det skal. Men hvis det er på indersiden, kan det kun betyde en høj luftfugtighed i bygningen, og så gælder det om at lufte ud. Der er mange andre muligheder, såsom termovinduer og energiruder, og det handler bare om at finde de bedste.

 

Share.

About Author

Comments are closed.