Hold din krop sund

0

Hvis du gerne vil kunne bruge din krop optimalt i mange år endnu, er det vigtigt at du gør en indsats for at opbygge muskler og holde din krop i gang. Der er så mange fordele ved at motionere, både fysisk og mentalt. Her kommer nogle gode råd til dig, der måske ikke helt ved, hvordan du skal få tid til at dyrke motion i løbet af hverdagen.

Start roligt ud

Hvis du ikke er vant til at dyrke nogen form for motion, bør du ikke kaste dig direkte ud i at løbe 5 km. eller kaste rundt med de tungeste håndvægte. Du bør derimod starte stille og roligt ud, for at undgå skader, og få vænnet din krop til at være i gang. Går du for hurtigt frem, risikerer du at få skader, og du ender måske med at skulle i genoptræning, hvilket ofte tager tid at komme igennem.

Lidt er bedre end ingenting

Lidt fysisk aktivitet vil altid være bedre end ingen fysisk aktivitet. En gåtur på 30 min., et par styrkeøvelser med egen kropsvægt o.l. er noget, de fleste har tid til at få presset ind i selv en travl hverdag. Husk, at det ikke kun er din krop, du gør en tjeneste, men i særdeleshed også dit mentale helbred.

Gør det til en vane

I starten kan det måske være svært at finde motivationen til at træne, men så snart det bliver en vane, vil det føles mere naturligt. Hvis du vil være sikker på, at den træning du laver passer til dig, kan du evt. snakke med en fysioterapeut, og få nogle gode råd til, hvordan du griber træningen an. Har du gamle skader eller skavanker, kan du også snakke med fysioterapeuten om dette, og evt. finde ud af, om det er nødvendigt med genoptræning eller specielle øvelser, du kan lave.

Share.

About Author

Comments are closed.