Hvorfor skal jeg gå til tandlægen?

0

Du er måske – ligesom rigtig mange andre danskere – af den overbevisning, at du ikke behøver at gå til tandlægen, da det er en dyr fornøjelse, når der alligevel ikke er noget galt med dine tænder. Og selvom det måske umiddelbart godt kan anses for værende dyrt at gå til tandlægen, kan det dog gå hen og blive betydeligt dyrere, hvis man går rundt med helbredsmæssige problemer i tænderne. Det kan udvikle sig, hvilket i sidste ende kan munde ud i, at man skal have operationer eller lignende, hvilket alt andet lige er væsentligt dyrere end det årlige tandlægetjek. For at undgå at skulle ud i disse scenarier, kan man tage problemet i optrækket ved regelmæssigt at gå til tandlægen.

 

En uheldig udvekling

Flere og flere unge mennesker bliver væk fra tandlægen, da mange synes, at det er for dyrt, når man eksempelvis er studerende, hvorfor man prioriterer at bruge sine sparsomme midler anderledes. I takt med dette, kan man se et stigende forbrug af sodavand, læskedrikke og juice hos netop unge, hvilket faktisk forårsager nogle af de fleste tandskader. Det sker, da der er tale om syreholdige drikke, hvilke beskadiger tænderne, da emaljen dermed ætser væk. For at forebygge dette, kan man enten skære ned på sit sodavandsforbrug, helt droppe sodavanden og gå over til vand, udelukkende drikke sodavand i forbindelse med måltider, da maden delvist neutraliserer syren, eller man kan tage den mest oplagte løsning og besøge sin tandlæge med mere hyppige mellemrum.

 

Hvad kan jeg selv gøre?

Udover at det kan give store, uudholdelige smerter i tænderne, hvis man har problemer, der ikke bliver gjort noget ved, kan tænderne også få et trist, mat, gult og grimt udseende. Derudover kan man gøre følgende:

  • Børst altid tænder inden man går i seng, og når man står op
  • Undgå at drikke syreholdige drikke mellem måltiderne
  • Træk ikke spisningen af slik eller drikkeriet af syreholdige drikke i langdrag over eksempelvis en hel dag, da syren og bakterierne dermed får lov at arbejde på tænderne hele tiden
  • Tobak og andre former for misbrug giver dårlige tænder

Den bedste anbefaling er dog stadig, at man ikke dropper de regelmæssige besøg hos tandlægen. Har du problemer med tænderne, og er du fra Odense eller et nærområde på Fyn, kan du med fordel tjekke Tandlægerne Slotsgade 18 ud for flere råd og eventuelt booke tid.

Share.

About Author

Comments are closed.