Mindfulness kan give dig sindsro og forebygger stress

0

Stress fylder enormt meget i mange danskeres hverdag. For hver ting, du når, mangler du to. Det betyder, at mange danskere føler sig anspændte, og det går overordnet ud over deres velbefindende og livsglæde. Det kommer simpelthen af, at vi har for travlt. Der er en norm i samfundet om, at vi sagtens kan styrte rundt, uden at vi kan tillade os at holde en pause for at få os selv med i farten. Det betyder bare også, at vi glemmer os selv. Et af de redskaber, som forskningen har bevist, bekæmper stress, er mindfulness. Det går ud på at tage en pause fra jaget for at få dig selv med. Problemet er jo netop, at vi forsøger at være fem skridt foran, men vi kan ikke følge med. Hvad er mindfulness? Det tænker du nok. Det går ud på meditation, hvor du får kontakten til dig selv tilbage. Det giver dig ro i sindet, og du vil opleve, at du ikke føler dig stresset på samme måde.

Tag en selvtest for at se, om du har uro i sindet

Det største problem med den fart, vi hele tiden bevæger os fremad, er, at vi glemmer os selv. Vi stopper ikke for lige at tænke os om og finde os selv. Det er faktisk ikke så svært at se, om du har fred i hovedet. Prøv at sætte dig ned i en behagelig stilling og se, hvor længe du kan sidde stille. Var det sværere, end du troede, det ville være? Det er det for mange. Det er et godt tegn på, at mindfulness kan gøre en forskel for dig. Det hjælper grubleriet væk, så du får roen tilbage.

Grubleri er ikke godt for din ro

Din uro kommer tit, fordi du tænker over for meget. Menneskets hjerne er en fantastisk ting, men den har også sine begrænsninger. Vi går hele tiden og bekymrer os om fremtiden og forsøger at spå os frem, så vi er forberedte på, hvad den bringer. Du kan ikke styre fremtiden, du kan kun være til stede i nuet. Det hjælper mindfulness dig med.

Share.

About Author

Comments are closed.