Når du har fået en idrætsskade

0

Det er vigtigt at bevæge sig i hverdagen, derfor er det også rigtig irriterende, hvis man pludselig får en skade, mens man dyrker idræt, så man er nødt til at holde sig i ro. Det er heller ikke rart, hvis man får smerter på grund af skaden. Får du en idrætsskade, er det vigtigt at behandle skaden korrekt, så du hurtigst muligt kan blive skaden kvit, og så du er klar til at dyrke idræt igen. Nogle af de typiske idrætsskader, der kan opstå, er ondt i ryggen, ledbåndsskader og springerknæ. Med den rette behandling, er der heldigvis gode chancer for at slippe af med disse skader igen.

Forebyg idrætsskader

Det er vigtigt, at du lytter til din krop, så kan du for eksempel mærke, at knæet gør ondt efter endt træning, er det en god idé at tage den lidt med ro, indtil det ikke gør ondt længere. Det er også en god idé, at din træning er alsidig, så du får trænet hele kroppen. Laver du den samme bevægelse igen og igen, kan det godt resultere i en overbelastningsskade, så prøv at variere din træning bedst muligt. Du kan også følge forebyggende træningsprogrammer, så risikoen for idrætsskader mindskes. Det er muligt at få specielt tilpassede træningsprogrammer, så træningsprogrammet er tilpasset dig og din træning. Mærker du ømhed i kroppen, kan det også være en god idé at få en massør til at massere de ømme steder for at få løsnet op i kroppen.

Få hjælp på en idrætsklinik

Har du fået en idrætsskade, eller vil du gerne have hjælp til at forebygge skader, kan du tage kontakt til en idrætsklinik. Her vil de kunne hjælpe med et behandlingsforløb, og de vil også kunne fortælle dig, hvordan du bedst muligt undgår, at skaden kommer igen. I Århus kan du få hjælp til din idrætsskade her.

Share.

About Author

Comments are closed.