Nyd det lækre vejr på to hjul: Cykelferie på Lanzarote

0

Vil du cykle i fantastiske omgivelser, og samtidig være sikker på godt vejr? Så skulle du måske overveje en cykelferie på den canariske ø Lanzarote, hvor klimaet er perfekt til aktiv ferie året rundt. Club La Santa er på det nærmeste blevet synonym med sportsferier under varmere himmelstrøg, og det er her både professionelle og motionister kan tage del i aktive udfordringer og fællesskaber. Drømmer du om at tilbringe mere tid i cykelsadlen, eller har du bare brug for at skifte træning i kulde og regn ud med sol og sommer, så tag med en tur til Lanzarote.

Brug for penge til ferien? Så kan du hurtigt og nemt finde det bedste lån via Matchbanker.dk her.

Landeveje og vulkaner

Den smukke klippeø er som skabt til aktiviteter, og uanset om du er til MTB eller landevej, er Lanzarote og Club La Santa oplagt til fede cykeloplevelser. Der er indbydende asfaltveje med kun lidt trafik til landevejsrytterne, og masser af sjove udfordringer for MTB-rytterne langs kysten eller på de stejle vulkaner. De fantastiske omgivelser appellerer både til begyndere, øvede og professionelle, og du vil med sikkerhed blive taget godt i mod, og få kyndig vejledning til de bedste ruter.

Tabayesco-bakken

Er du frisk på en udfordring, så prøv f.eks. kræfter med Tabayesco-bakken nær Club La Santa. Tabayesco er én af øens mest ikoniske stigninger, og er bl.a. med på Lanzarotes Ironman-rute. I de vidunderlige tørre klippe-omgivelser byder Tabayesco på 9,6 km asfalteret bakke med en gennemsnitlig stigning på 5%. Stigningen er ret stabil, og rummer kun nogle få stejlere dele, samt nogle lækre hårnålesving til at bryde rytmen tæt på slutningen. På en blæsende dag kan Tabayescos godt 10 km dog virke som en uendelig mur af smerte.

Spændende programmer

På Club La Santa arrangeres der masser af cykelture med lokalkendte guider. Turene er niveauinddelte, så du er sikker på at få optimale oplevelser på dine præmisser. Det handler om at opleve det smukke, kuperede og varierede landskab, og suse afsted gennem landsbyer, langs vinmarker og mellem vulkaner.

Lanzarote er destination for mange cykelentusiaster, og der findes mange varierede ruter. Er du ikke til de guidede ture, kan du også sagtens køre afsted for dig selv, og du kan altid købe cykelkort, så du finder de bedste ruter. Du kan også benytte dig af muligheden for at blive trænet af en personlig instruktør, så du med kyndig vejledning kan blive en bedre rytter. Er du en uerfaren rytter, kan det anbefales, at du træner lidt hjemmefra, så du ved hvad det vil sige at køre enten landevej eller MTB, og ikke bliver skræmt af selv de milde bakker. Har du brug for en ny cykel, så kan du f.eks. finde inspiration til køb af cykler her.

Praktisk information

På Club La Santa findes cykler i alle størrelser – også til børn, og endda elcykler, hvis de fantastiske landskaber trækker mere end lysten til at få pulsen op. Er du gæst på Club La Santa, kan du gratis låne basisudgaver af mountainbikes, racercykler og citybikes, mens du skal betale for at leje de finere modeller. Vil du være sikker på at kunne leje en bestemt model eller størrelse, kan du booke cykelleje hjemmefra, så cyklen står klar til dig, når du ankommer. Medbringer du dine egne cykelsko, kan det være en god idé også at medbringe pedaler, der passer til, da Club La Santa kun har et begrænset udvalg af klik-pedaler. Vær desuden opmærksom på, at det på Lanzarote er lovpligtigt at køre med cykelhjelm.

Share.

About Author

Comments are closed.