Pas på dig selv, når du træner

0

Der er absolut ingen tvivl om, at træning kan være utroligt gavnligt for stort set alle mennesker. Det anbefales derfor også, at alle voksne mennesker skal have mindst 30 minutters motion hver eneste dag. Men når det er sagt, så er træning ikke nødvendigvis altid godt for dig. Din træning kan nemlig også gå hen at blive skadelig for dig, hvis du ikke passer ordentligt på dig selv. Derfor er det altså vigtigt, at lytte til din krops signaler.

Lad være med at overtræne

For det første er det enormt vigtigt, at du ikke træner mere, end hvad der er godt for din krop. Det er naturligvis vigtigt, at du får motion hver eneste dag, men denne motion behøver ikke nødvendigvis at foregå på et løbebånd eller en cykelsti. Det kan i princippet også komme i form af en grundig rengøring af hjemmet.

Du skal altså huske, at selvom du gerne vil træne en masse, så er det vigtigt, at du holder pauser, så din krop og dine muskler har mulighed for at restituere imellem træningen.

Sørg for din overordnede sundhed

Når du går op i at træne, er det også vigtigt, at du sørger for din overordnede sundhed. Det er naturligvis vigtigt, at du sørger for at spise på en hensigtsmæssig måde, og så er det vigtigt, at du sover godt og ellers er forholdsvis sundhed.

Træning kan dog også sætte din krop på prøve, og derfor er det også en stor fordel, at du har et godt immunforsvar. Sådan noget sker sjældent i løbet af en nat, men sådan kan du booste dit immunforsvar over tid.

Hold pause, når det gør ondt

Hvis du i din træning oplever en smerte, udover det ubehag som kommer ved at presse musklerne, så er det vigtigt, at du lytter til din krops signaler og holder en pause.

Smerte er som regel en meget god indikator for, at noget ikke er, som det skal være. Det kan altså både handle om, at du træner på en forkert måde, som i sig selv er skadelig for kroppen, og så kan det handle om, at din krop har fået nok, eller at du har fået en skade.

Inden du genoptager din træning, skal smerten helst fortage, eller også skal du have snakket med en læge, der kan bekræfte, at det er godt for dig at træne igen.

Share.

About Author

Comments are closed.