Pas på dine tænder når du dyrker sport – få en tandbeskytter

0

Dyrker du sport, som håndbold, boksning, basketball, eller noget helt fjerde, som er meget actionfyldt? Når man dyrker sport kan der ske uheld. En albue i hovedet er hvad der kan ske, og vi vil så vidt muligt gerne passe på os selv. Specielt vil vi gerne passe på vores tænder, da de som noget af det eneste i hele kroppen, der ikke heler sig selv. Et slag i ansigtet kan give langvarige tandskader, så derfor er det vigtigt at forebygge dette ved at beskytte sin mund. Det kan du gøre ved at bruge en tandbeskytter, når du dyrker idræt.

 

Tandbeskyttere dækker som regel de øvre tænder, og sørger for beskyttelse af brud på tænder eller en flækket læbe. Der findes forskellige slags tandbeskyttere på markedet, med hver sine fordele og ulemper.

 

  • Færdigfremstillet tandbeskytter – Denne slags tandbeskytter er nok den billigste løsning. Tandbeskytteren kommer i en færdig form, som er klar til brug med det samme. En ulempe ved denne tandbeskytter er dog, at den som oftest ikke passer ordentlig ind i munden, og vil derfor virke klodset. Derudover kan den være svær at tale med og gøre vejrtrækningen mere besværlig.

 

  • ”Bite & Boil” Tandbeskytter – Denne tandbeskytter er allerede formet, men kan tilpasses ved at koge den i vand og bide i den varme plastik, for at tilpasse den dine tænder. Der er dog stadig risiko for, at den ikke vil passe perfekt på tænderne, og kan dermed flytte sig i munden. De giver dog bedre pasform end de færdigfremstillet tandbeskyttere.
    Disse kan købes i de fleste sportbutikker.

 

  • Specialfremstillet tandbeskytter – En speciallavet ”PlaySafe” tandbeskytter er markedets sikreste tandbeskytter og passer nøjagtigt i munden. Den er speciallavet af en tandtekniker til netop dine tænder. Den flytter sig ikke og tillader frit åndedræt uden besvær.

Denne tandbeskytter er dog også den dyreste, men eftersom den passer og føles bedre, er denne den foretrukne tandbeskytter for mange sportsudøvere

 

Alle slags tandbeskyttere bliver slidte med tiden og bør skiftes ud engang i mellem. Efter nogen tid, bliver de mindre effektive. Det er især vigtigt for teenagere, hvis mund og tænder stadig udvikler sig. Mange sportsudøvere får anskaffet sig en ny tandbeskytter efter hver sæson.

 

Hvis du gerne vil sikre dig og dine tænder når du dyrker idræt, har Klinisk Tandtekniker Inez Berg stor erfaring med speciallavede tandbeskytter. Virksomheden har klinik i både Esbjerg og Løgumkloster. Så hvis du bor i Sydjylland og gerne vil have en ”PlaySafe” tandbeskytter, er dette en oplagt mulighed.

Share.

About Author

Leave A Reply