Peptalk og råd til et sundere og skadefrit liv

0

Der er ingen tvivl om at overvægt er dårligt for helbredet. Men mange undervurderer hvor meget det påvirker ens muskler og led. En gang for alle, kigger vi på hvad der skal til for at du kommer ned i vægt, for trænet skaderne væk og vigtigst af alt, holder vægten når først du har tabt dig!

Uden kosten er det alt sammen lige meget!

Kosten har alt at sige. Det er der desværre ingen vej udenom. Selv hvis du er så heldig at du ingen skavanker har i kroppen og kan træne og løbe som en hest, så er det alt sammen lige meget hvis du lige bagefter spiser en plade Marabou med 2750 kalorier i, efterfulgt af en cola. Det er derfor alt afgørende, at du finder en balance i din kost. Kost og motion er et af de områder der er blevet lavet flest studier på, men det er samtidig også en branche som er fyldt med mange selv proklamerede fitness guruer som mener de har opfundet den dybe tallerken, hvor naturens regler ikke gælder. Men der er ingen genveje, uden om den sunde kost, så du kan lige så godt ændre dine vaner med det samme. Det vigtigste når man vælger at vil tabe sig, er at eksperimentere med de mange former for madvaner/slankekure der findes. Et studie viste f.eks. at selv om man valgte de mest usunde måder at tabe sig på, kan det slet ikke måle sig med, hvor usundt det er at være overvægtig. Så længe du har nået din ideelle vægt, er det altså lige meget hvordan du er kommet derned. Det er derfor også vigtigt at du finder den rigtige kur/mad vane, da du skal blive ved med at spise sådan, så du kan forblive sund.

Skader og Motion

Kosten er det vigtigste for et vægttab, men det er slet ikke sådan, at motion er lige gyldigt. Specielt hvis du vil af med dine skavanker og gerne vil leve et mere frit, bevægende liv. Det gælder også hvis du gerne vil leve et langt liv, det er derfor en meget vigtig detalje at få inkorporeret i sit liv. Det er i øvrigt vigtigt at sige at det ikke er fordi du skal træne 5 gange om ugen! Det er det ingen grund til, medmindre du selvfølgelig synes det er sjovt! Men et par gange om ugen vil faktisk forlænge dit liv og kan give dig mere livsglæde. Livsglæde? Men jeg hader jo at træne? Det er faktisk lige meget for faktum er, at der bliver udløst endorfiner, som er vores lykke stof i kroppen. Det er blandt andet det, der bliver udløst når vi spiser chokolade og har sex. MEN alt dette er helt fint, sidder du sikkert og tænker, men jeg har skader! Hvis du har skader kan det været svært ikke at være negativ. Det er derfor vigtigt at du tager til en fysioterapeut som både tilbyder terapi, men også en eller anden form for træning, ligesom fysioterapeuter i Herlev-området gør det. Her kan man både få fysioterapi, idrætsterapi og genoptræning. Find et sådant sted, og så er det bare i gang. Et vigtigt tip med på vejen er at starte i det små. Ja, vi er i starten af året, hvor vi alle gerne vil løbe rundt som tossede sports idioter, men lad være med at overgør det. Begynd stille med kosten, men bliv ved! Rom blev ikke bygget på en måned, og dit vægttab, genoptræning, både til skader og motion, kommer heller ikke til at ske på en måned. God arbejdsløst og Held og lykke.

Share.

About Author

Comments are closed.