Pull-up bar til hjemmetræning – billig & bedste redskab til overkrop

0

Det er godt at holde sig sund og i gang, men det kan være svært at finde overskud og tid til at besøge fitnesscentret på daglig basis. Heldigvis finder du et kæmpe udvalg af forskellige træningsudstyr og maskiner til hjemmetræning.

Pull-up bar til hjemmetræning styrker musklerne utroligt. Det simple men super smarte redskab fylder ikke alverden, kan gemmes væk og så er det en perfekt måde at træne overkroppens muskler helt naturligt.

Det gode udstyr til hjemmet der samtidig kommer til en billig pris. Find inspiration til de bedste modeller og typer i en pull-up bar test her, der giver dig en nem oversigt over typer, priser og kvalitet.

Hvad er en pull up bar til hjemmetræning?

En pull-up bar der også bliver kaldt chin-up bar, er træningsredskabet der træner dine arme, skuldre og ryg ved egen kropsvægt, så du kan opnå den eftertragtet v-figur.

Fysisk køber du en bølje eller en stang. Her er den hyppigst købte type, den der kan sættes fast i dørkarmen. Men du finder også modeller til vægophæng eller udendørs.

Bøljen eller stangen der udgør en pull-up bar, bruger du til at trække dig selv op med. Alle har prøvet kropshævninger og ved hvor hårdt det er at presse skuldre, arme og rygmusklerne med de forskellige øvelser.

Forskellen på chin-up og pull-up bar? Her er chin-up når du bruger underhåndsgreb i løft, og pull-up når du bruger overhåndsgreb men i forhold til træningsredskabet, er der ingen forskel.

Hvorfor du skal vælge en chin-up/pull-up bar til døren?

Du har nok prøvet at hæve dig op med over- eller underhåndsgreb og opdaget, hvor hård øvelse det er, især hvis du aldrig har gjort det gør. Men du finder ikke bedre træningsudstyr, hvis du vil styrke og forme musklerne i overkroppen.

Det at bruge egen vægt til at hæve sig, vil begynde at danne de stærke arme og v-formen. Og helt ligesom med håndvægte, boksning og andet, vil dine muskler begynde at vænne sig hurtigt til træningen, og du vil hurtigt være i stand til at hæve dig mange flere gange.

Hvorfor du skal vælge en chin-up bar er, hvis du gerne vil være stærkere. Hvor udstyret har begrænsninger i øvelser, men samtidig giver du maksimal træning af musklerne på meget kort tid, og så er redskabet også billigt i sammenligning med meget andet.

Hvilken model/type bar skal du vælge?

Der findes mange forskellige typer. Her kan du finde de helt billige modeller i lette materialer mens de mere robuste modeller kommer i stærkere materialer. Men overordnet skal du dog først vælge mellem de grundlæggende typer:

  • Chin-up bar til dørkarm
  • Chin-up bar til væg
  • Chin-up bar til udendørs

Den mest solgte og ofte billigste, er pull-up bar til dørkarmen. Her skal du ikke vælge den billigste teleskopstang hvis du er mand, da maksimal vægt belastning er ret begrænset. Den vægophængte kræver en solid mur, men nok også den type der giver dig bedst stabilitet og sikkerhed frem for en ”løs” bar på dørkarmen. Udendørs modellerne til haven kommer som regel i galvaniseret stål eller metal materiale, der koster en del flere penge, men dog smart at have hængende til den hurtige og gode træning i haven.

Share.

About Author

Comments are closed.