Råd hvis du skulle være kommet ud for en skade

0

Det kan være anstrengende, hvis ens bevægelighed er begrænset, når man skal begå sig i hverdagen. Det kan ramme os alle, og det er ikke altid man ser den komme for det kan ske når som helst: om det er en bilulykke eller en skade på løbeturen, som ender med at koste dyrt for ens bevægelighed. Heldigvis, er der hjælp at hente for disse ting, og her er nogle råd og bud på hvordan du kan komme dig igen.

 

Hold dig i ro for en periode

 

Især hvis det er en sports eller aktivitetsrelateret skade, bør du som det første tage et smut forbi lægen. Det er ikke sikkert at han kan hjælpe dig, men han kan i det mindste give dig indblik i skaden, som mindsker dine bevægelighedsmuligheder, hvorefter han sikkert anbefaler dig at holde i ro. Men det kan være en svær disciplin for nogle, der hele tiden formår at holde sig aktiv og er van til at få rørt sig, dermed er det gået hen og blevet en rutine i deres hverdag. Her skal man prøve at holde sig beskæftiget med andre aktiviteter om det så er læsning, at se netflix eller andet, hvor man kan holde sig i ro, mens man laver aktiviteten.

 

Besøg en fysioterapeut

Hvis det viser sig at være en umulighed at holde sig i ro, kan du i nogle tilfælde få din læge til at sende dig videre til en fysioterapeut for at tage et kig på dig. Afhængig af skaden, der er tale om, kan du blive anvist diverse øvelser der vil være forebyggende for at samme skade sker igen. Det kan være at fysioterapeuten drager den samme konklusion og meddeler dig at du bare skal holde det i ro. Derfor er dette kun en option for nogle og ikke alle.

 

Er skaden langtidsvarig?

Det kan være at du kommer ud for en længerevarende skade, så kan det være at du skal bruge støtte i din hverdag. Det kan eksempelvis gøres med forskellige hjælpemidler, der er valgt ud fra den skade som du har, så du får den nødvendige støtte under den strenge genoptræningsperiode og ikke lægger for meget belast på skaden, der kun vil gøre det værre. Her kunne du eksempelvis besøge dk.gloriamundicare.com, hvor du vil kunne et utal af hjælpemidler, som vil yde netop den støtte som du søger. De specialiserer sig inden for hjælpemidler og leverer produkter af høj kvalitet, som er med til at øge din funktionalitet i hverdagen, mens du har skaden. Ellers vil der ikke være meget andet at gøre end følge fysioterapeuten og lægens anbefalinger, da det ved hvordan du kommer til at komme dig igen. Man skal ikke prøve at være bedrevidende i sådan en situation, da det kan være at du ender med at forværre skaden, så du måske vil døje med samme problem resten af dine dage.

Share.

About Author

Comments are closed.