Sådan kommer du de ømme muskler til livs

0

Der er ikke noget bedre end at have været til en hård træning. Hvad end det er i motionscenteret på løbebånd, konditionscykel eller store maskiner, om det er i hjemmet foran tv’et, eller om det er med løbeskoene på landevejene – ja, mulighederne for træning er mange. Dog er der én ting, som er fælles for alle typer af træning, og det er de ømme muskler, som kommer efterfølgende. Ømme muskler skyldes, at muskulaturen er blevet påvirket under træningen, hvor muskelfibre forsvinder. Derfor skal kroppen i gang med en reparationsproces, og inden denne proces er gennemført, vil musklerne føles ømme. Dog kan du sagtens gøre noget for at lette ømheden, og dette kan du læse mere om her.

Varm op, varm ned og stræk ud

Langt de fleste af os er allerede klar over, at det er vigtigt at varme op før træningen, varme ned efter træningen samt strække ud. Dog er der alligevel mange mennesker, der springer ét af disse led over, da det er for tidskrævende eller kedeligt. Man tror måske, at det ikke har den store betydning for kroppen, hvis man udelader et af trinene, men der tager man fejl. Faktisk kan ømhed reduceres gevaldigt ved at foretage simple øvelser.

For at varme op før træningen, kan du evt. jogge lidt rundt eller bevæge dig på andre måder. Ved at opvarme kroppen grundigt inden træning vil risikoen for at få betændelse i sener, led og muskler reduceres. Når du har foretaget træningen, er det vigtigt, at du ikke blot stopper brat op. Det er bedst, hvis du nedsætter intensiteten på det sidste træningspas gradvist, således kroppen kommer af med affaldsstofferne, som har ophobet sig i musklerne. Slutteligt bør du strække musklerne ud, og her er det en god idé at vente et par timer efter træningen. På denne måde opnås det bedste resultat.

Massage af musklerne

En superrar måde at håndtere ømme muskler på er ved at få masseret dem. Dette kan man enten gøre selv, eller man kan få en anden til det. Det er helt klart mest behageligt, hvis andre masserer ens muskler, således at man blot skal koncentrere sig om at få selve massagen. Selvom det kan føles smertefuldt under massagen, er det yderst godt at få kørt godt musklerne igennem med massage. En undersøgelse i Australien viser, at ømhed i ledene og ømme muskler kan reduceres med 30 %, hvis man får en grundig massage knap tre timer efter en hård træning. Ud over dette vil ledene og musklerne også hæve mindre op, og derfor er der stor sandsynlighed for, at de er bedre til at komme sig efter en massage.

Det er ikke alle, der har mulighed for at få massage af en anden person, men derfor skal man ikke snydes for muligheden. Du kan nemt bestille en massør, som kommer hjem til dig selv og giver dig massage. På denne måde er du i trygge rammer, samtidig med du forkæler dig selv og din krop. Besøg hjemmesiden her for at læse mere om dette i Københavnsområdet, eller følg linket her for at se mere om massage i Odense.

Share.

About Author

Comments are closed.