Sådan restituerer du bedst muligt efter en hård træning

0

Er du vild med at træne? Nogle mennesker er så glade for at træne, at det faktisk kan være helt svært at holde pause. Det er dog utroligt vigtigt for din samlede progression, at du husker at tage tid til at restituere.

En vellykket restitution afhænger af flere forskellige faktorer. Herunder kan du læse 3 tips til, hvordan du kan gøre din restitution så behagelig og effektiv som mulig.

1: Massage og velvære

Der er heftig diskussion om, hvorvidt massage kan være med til at øge din restitution. Om alle omstændigheder kan det øge dit velvære og gøre dig mere oplagt. Lyder det som noget for dig? Så kan du hurtigt finde en god massagepistol på tilbud, hvis du kigger efter tilbud online. En massagepistol er utrolig effektiv og tillader, at du kan give dig selv en god massage.

2: Væske

Væskeindtag er rigtig vigtigt efter hård fysisk træning. En god mængde væske vil også hjælpe din restitution, så du hurtigere bliver klar til at træne igen.

3: Søvn

Søvn er det absolut vigtigste kriterium for en god restitution efter en træning. Hvis du kun sover 5-6 timer hver nat, vil det tage meget længere tid for dig at restituere tilstrækkeligt. Det er i den dybe søvn, at kroppen begynder at reparere sig selv, så den bliver kampklar igen.

Må man træne flere dage i streg uden restitution?

Flere studier peger på, at det ikke er nødvendigt at holde hverken 24 eller 48 timers pause mellem træninger. De peger samtidig på, at en vellykket restitution handler om din gennemsnitlige restitution. Derfor kan du godt træne flere dage i streg, men så skal du også huske at restituere tilsvarende meget i de efterfølgende dage.

Husk på disse gode råd, så vil du opleve en hurtigere og sundere udvikling over tid. 

Share.

About Author

Comments are closed.