Sådan undgår du skader, når du træner meget

0

Du har sikkert hørt før, at det er vigtigt, at man skal motionere regelmæssigt og spise en varieret kost. Det er individuelt, hvordan man tager reglerne til sig, og derfor findes der heller ikke et facit på, hvordan man gør det rigtigt. Er du kommet ind i en god træningsvane, og er du begyndt at træne meget, så kan du stensikkert genkende, at det kan mærkes på kroppen. Er du bange for at få en skade, eller ønsker du blot at forebygge, så kan du her blive klogere på, hvordan du kan gøre det.

Det er vigtigt, at du lytter til din krop

Når man bliver motiveret og ser resultater, har man en tendens til at træne mere og mere, hvilket ikke nødvendigvis er en god ting. Man kan nemlig komme til at overtræne, hvilket ikke er godt for kroppen, og når kroppen bliver overbelastet, er der større risici for, at man overbelaster musklerne eller laver en forkert bevægelse, hvis man er træt i kroppen. Når skaden først er sket, kan det være svært at rette op på igen, hvorfor det kan være en god idé at være på forkant med skaderne. Lyt derfor til din krop. Den siger mere, end man går og tror, og den vil helt sikkert fortælle dig det, hvis der er noget, den ikke kan lide.

Tag kontakt til en professionel hvis du er i tvivl eller mangler gode råd

Hvis du er i tvivl om, hvornår man træner for meget, eller om du er ved at udvikle en skade, kan det være en god idé at tage kontakt til en professionel, som kan rådgive dig. På den måde bliver du klogere på din egen krop, og hvornår nok er nok. Find en fysioterapeut Odense hvis du bor i omegnen. Med en fysioterapeut Odense har du altid vejledning og gode råd indenfor rækkevide.

Share.

About Author

Comments are closed.