Spis dig til en veltrænet krop

0

Vil du gerne have kroppen klar til sommeren? Så er det vigtigt du starter med at træne og spise rigtigt nu. Her får du at vide hvordan du opnår vægttab, eller får en trænet sommerkrop. Vi giver dig inspiration til din personlige træningsplan og kostplan. Der er et hav af forskellige muligheder for træningsplaner og kostplaner, og her får du overblikket. Vi giver tips og tricks, til hvordan du nemt overholder kostplanen selv med en travl hverdag. Du bliver guidet i hvilke kosttilskud, der er sunde for dig at tage.

Læs med her, hvis du vil vide hvordan, du spiser dig til den perfekte sommerkrop i 2019.

Træningsplan

Om du er i gang med et træningsforløb eller du ikke er vant til at træne, så er det vigtigt at have en træningsplan. Træningsplanen kan du finde på forskellige fitnessforums. Her kan du finde inspiration i hvordan du deler din træning op. Du kan for eksempel træne hele kroppen hver gang du træner, det giver dig mulighed for at træne de store muskelgrupper oftere. Du kan også vælge at dele din krop op i to, så du træner den en del af kroppen den ene dag og den anden del af kroppen den anden dag. Du kan også vælge et 3-split program, hvor du deler din krop op i tre. Her er der fokus på flere øvelser inden for hver muskelgruppe. Til gengæld får du ikke trænet den samme gruppe lige så ofte som i de andre to programmer.

Du kan vælge at udarbejde din egen træningsplan med inspiration fra Instagram kontis, der hovedsageligt går op i træning. Der kan du gemme dine øvelser, så du hurtigt kan finde dem i igen, når du skal træne. Det giver dig mulighed for at se en øvelse på instagram og derefter prøve den af nede i dit lokale center. Du kan også vælge den mere personlige løsning, hvor du betaler for en personlig træner. Den personlige træner kan udarbejde en personlige træningsplan til præcis dig og dine behov.

Kost

Træningsplanen er meget vigtig når du skal træne, dog er kost næsten vigtigere end selve træningen. Om du vil tabe dig, eller om du vil tage på i muskler, så handler hele træning om en blanding af kost og træning. Her betyder kosten 80 % af resultatet, mens træning kun udgør 20 %. Det er derfor utroligt vigtigt, at spise rigtigt for at opnå dine ønskede resultater. Lige som træningsplanen er et godt redskab til at holde styr på din træning, så er en kostplan en god måde at holde styr på din kost. Derfor er en kostplan rigtig vigtig for dit resultat. Du kan på samme måde, som vil træningsplan finde inspiration på fitnessforums, på Instagram kontis og ved hjælp af en personlig træner.

Hvis du følger en kostplan, så er det en god idé at forberede meget af din mad på en gang, i stedet for at du skal stå i køkkenet hele tiden. Dette kalder man ”Meal prep”. Meal prep består af at færdiggøre din mad til hele ugen i plastikbokse, så det er nemt at tage maden med på arbejde eller studiet. Når maden forberedes, er vigtigt at du har god plads i køkkenet og god udsugning. For at have god udsugning så er det vigtigt at have emhætter i køkkenet for at fastholde et godt indeklima.

Kosttilskud

Det er altid godt at supplere din kost med kosttilskud for, at være sikker på du har alle de vitaminer og mineraler, du har brug for i kroppen. Her er magnesium vigtigt, da det bidrager til at vores muskler virker på normalt vis. Hvis du ikke har nok magnesium i kroppen kan du virker meget sløv.

Share.

About Author

Comments are closed.