Stræk ud i hverdagen og få et sundere helbred!

0

I denne moderne verden er vores job i høj grad blevet mere meget præget af stillesiddende arbejde. Man skal dokumentere meget mere og skrive masser af mails til chefen hele tiden, og alt dette foregår på en stol ved en computerskærm – nøjagtig som jeg sidder og skriver denne artikel lige nu. Vores stillesiddende hverdag giver store problemer, når vi endelig har fri, da ryg og nakke særligt værker efter en lang dag på kontoret – men mange af problemerne kan afhjælpes ved simpel udstrækning et par gange om dagen!

Tag dig tid til udstrækning – din krop vil takke dig for det!

Udstrækning lyder måske ikke som den mest appellerende øvelse i en travl hverdag, men faktum er, at blot 5 minutters udstrækning gør en verden til forskel for din krop. Derfor er det bare med at rejse sig fra kontorstolen og sætte kroppen i sving med nogle simple øvelser – også selvom kollegaerne måske laver lidt sjov med dig undervejs!

Først og fremmest er det vigtigt at få strukket godt ud i ryg og nakke, da disse kropsdele arbejder helt vildt, når du sidder stille på stolen. Her kan du med fordel bøje ryggen frem og tilbage – op og ned – fra side til side (ja, næsten som i Nik og Jays hit, hvis du er bekendt med disse gloser). Nuvel, man ser ikke køn ud, som man står der med numsen i vejret, men din ryg og nakke har brug for udstrækning, hvis du skal undgå spændingshovedpine og rygsmerter, når du kommer hjem fra arbejde!

Find mere eller mindre elegante øvelser på nettet!

Internettet har svaret på alt, og derfor er det også en hurtig Google søgning, som kan hjælpe dig godt på vej i dit udstrækningsprogram. Igen bør du fokusere på simple øvelser, der har særligt fokus på ryg og nakke, hvis du vil undgå de klassiske ”kontorgener” – men du kan også med fordel inkludere øvelser for håndled, skuldre og albuer, hvis du vil forebygge den klassiske musearm, som mange danskere lider under. Det er ikke svært, og det kræver blot 5 minutter et par gange om dagen at få et meget sundere helbred, når du endelig kan gå hjem efter en lang dag på kontoret!

Share.

About Author

Comments are closed.