Bestig Kilimanjaro – et eventyr du aldrig glemmer

0

Kilimanjaro står skarpt med sin snedækkede top i det afrikanske kontinent. For den eventyrlystne kan bestigningen af Kilimanjaro være en stor drøm, og både rejsen derop og målet er enestående. Forestil dig at stige op over det varme frodige Tanzania og lidt over en uge efter stå på toppen af Afrikas højeste bjerg. Overalt hvor øjet ser, er der snedækkede bjergtoppe. Du har opfyldt en drøm, og du har gjort det ved selv at knokle dig hele vejen til toppen af Kilimanjaro.

Vejen til toppen af Kilimanjaro

Vil du gerne bestige det 5.895 meter høje Kilimanjaro, kan du planlægge turen med hjælp fra de erfarne eksperter fra Africa Tours. Der er flere forskellige ruter, man kan tage til toppen, alt efter hvor god form man er i. Africa Tours benytter sig af Machame og Marangu ruterne. Ruterne er planlagt over henholdsvis ni og otte dage. På begge ruter er der indlagt akklimatiseringsdage, og der bliver taget højde for, at bestigningen foregår i et tempo, så der undgås højdesyge. Under bestigningen om dagen bærer man sin egen dagsrygsæk, men resten af oppakningen bæres af hjælpere. Indkvarteringerne på de to ruter er forskellige. På Marangu ruten overnattes der i rummelige simple hytter, mens overnatningerne på Machame ruten er i telte. Når opstigningen mod Kilimanjaros top starter, kommer du igennem en række forskellige landskaber. Omgivelserne de første dage bliver gradvist mere og mere barske og klippeprægede. Du kommer forbi grønne skove og brede hedelandskaber, indtil du til sidst bevæger dig rundt mellem de snehvide og kolde klippeformationer.

Viljen får dig op

For de fleste er en tur til toppen af Kilimanjaro en stor fysisk udfordring. Og det er uanset hvilken af de mange ruter, man bevæger sig op ad. Når man er afsted som et hold, kan man finde enorm meget støtte i hinanden. Man kan mærke beslutsomheden og det fælles ønske om at nå målet. Derudover er det ikke mindst din egen vilje, der skal få dig det sidste stykke op ad bjerget. Efter den hårde udfordring i Afrikas bjerge kan det være tiltrængt at restituere kroppen. Her giver Afrika dig de bedste muligheder. Ud for Tanzania, hvor Kilimanjaro ligger, finder man nemlig det skønne Zanzibar. På Zanzibar har du mulighed for ren afslapning på billedskønne strande. Her er sandet lige så hvidt som de snedækkede toppe, og vandet står i skærende blå kontrast hertil. Havtemperaturen på Zanzibar ligger året rundt på cirka 25 grader og giver de perfekte rammer til at få løsnet musklerne op igen. Du kan også få de sidste lækre oplevelser med hjem i f.eks. Stone Town eller på øens mange krydderimarkeder. Du kan besøge seværdighederne på gåture eller ved at tage på cykeludflugt i tropeparadiset.

Afrika og adrenalin

Afrika er, som de fleste ved, meget mere end bjergbestigning og badestrande. Her er næsten uendeligt mange muligheder for aktive rejser og adrenalinprægede oplevelser. Du kan naturligvis komme på safari, hvor du kommer helt tæt på bl.a. de store katte og rovdyr. Du kan svømme med hajer ud for Sydafrikas kyst. Du kan trekke ind til gorillaernes reder. Du kan tage til Victoria Falls og bungee jumpe, og meget meget mere. Er du opsat på at nå toppen af Afrika og eventuelt kombinere det med nogle af Afrikas andre storslåede muligheder, kan du gå ind på Africa Tours’ hjemmeside, hvor du bl.a. kan se programmerne for en tur til Afrikas tag.

Share.

About Author

Comments are closed.