Find det bedste triatlon udstyr

0

Triatlon er en af de hurtigst voksende sportsgrene i Danmark, og Danmark er det land i verden, hvor flest har gennemført en Ironman. Sporten er hård at gennemføre og består både af cykling, løb og svømning. Netop kombinationen af disse tre gør, at sporten aldrig bliver kedelig. Vejret i Danmark er altid en ekstra spændende udfordring. En af de mest berømte triatlon konkurrencer er Ironman-konkurrencen. Den opstod ud fra en idé om at svømmere, løbere og cykelryttere skulle konkurrere for at se, hvem der var den bedste atlet. Derfor kombinerede man de tre discipliner i en konkurrence. Vinderen blev kaldt ”Iron Man”.

 

Triatlon kræver en hel del udstyr, da man både skal svømme, cykle og løbe. Det er en hård disciplin, og derfor behøver man også de bedste hjælpemidler for at gøre konkurrenceevnen så optimal som muligt. Hos Triudstyr.dk finder du et stort udvalg af AquaSphere og CRAFT grej,der egner sig særligt godt til triatlon.

Svømning

Da svømning ofte foregår i åbent vand, vælger de fleste triatleter at svømme med en våddragt på. Det er dog altid op til arrangøren af løbet, at bestemme om det er tilladt at anvende en våddragt. Den må maksimalt have en tykkelse på 5 mm.

 

Når du skal købe en våddragt til triatlon, er det altid vigtigt at kigge efter våddragtens bevægelighed, og hvor nem den er at få af og på. Når du skal skifte imellem de forskellige discipliner, er det vigtigt, at det går hurtigt. Våddragter fra AquaSphere findes både i nybegyndermodeller og til øvede. Nybegyndermodellen giver en rigtig god opdrift i vandet, samtidig med, at den ikke er alt for dyr. Den øvede model giver større bevægefrihed. Begge modeller er nemme at få af.

Cykling

Når det kommer til cykeludstyr, er der et væld af grej og lækre dimser, du kan købe for at optimere din cykel. For de hardcore triatlon atleter findes der deciderede tricykler, som kun bruges til triatlon. For de mere uambitiøse atleter der blot skal prøve kræfter med triatlon eller gennemføre en enkelt gang, kan man sagtens bruge en almindelig racercykel. Der findes dog en del udstyr, der kan pimpe den op til en tricykel. Ydermere er det super vigtigt at have de rette bukser, cykelhjelm, sko og reservedele med til cyklen.

Løb

Løbetræning er noget af det, der umiddelbart kræver mindst udstyr i triatlon disciplinen. Ikke desto mindre findes der et væld af udstyr, der kan optimere din præstation, når du dyrker løb på triatlon niveau. Det er super vigtigt, at man har den rette temperatur og føler sig godt tilpas, når man løber. Ellers kan man hurtigt komme til at nedsætte sin egen præstationsevne. Sportsmærket CRAFT har en lang række lækre modeller af løbebusker, jakker etc. Derudover har de også specialudviklet triatlon dragter, som du både kan cykle og løbe i.

 

Triatlon er en intensiv sport, der kræver super meget energi. Når man træner til, og udfører triatlon, har man brug for mere energi hurtigere, end man lige umiddelbart kan tilføre sig med kost. Derfor har 32Gi lavet en lang række lækre energiprodukter til den sundhedsbevidste atlet.

Share.

About Author

Comments are closed.