Gymnastik er for alle

0

Gymnastik er kendt som en idræt, der potentielt kan følge os igennem hele livet – lige fra baby til pensionist og senior.

Kun ganske få idrætsgrene tager hensyn til kroppen, som gymnastik gør det, hvilket skyldes, at det er let at tilpasse fysiske aktiviteter med kroppen til en specifik alder. Af samme årsag ser man netop en bred vifte af gymnaster, der er aktive i kraft af et stort udbud af hold. Der findes tumlingegymnastik til de helt små. Der er drenge- og pigehold, der findes voksenhold på alle niveauer og der findes et bredt udbud til seniorer, som ønsker at holde kroppen rask og rørig.

Helt central i gymnastikkens verden står fællesskabet. For på trods af at have rig mulighed for at træne og udvikle sin egen krop, er idrætten drevet af en stærk holdånd og et varmt fællesskab. Sporten er inkluderende, da der tages hensyn til alle, og da gymnasterne er dygtige til at hjælpe hinanden med de enkelte øvelser. Ikke overraskende betyder det, der opstår stærke venskaber, når der deles sjov og oplevelser inden for discipliner som dans, spring, gulvøvelser etc.  

Gymnastikken udvikler hele kroppen

En af gymnastikkens helt store forcer er, at den træner hele kroppen med et lige fordelt fokus. Det betyder, at kroppen udvikles harmonisk, så både under- og overkrop styrkes, samtidig med et der naturligvis trænes kondition. 

Foruden at udvikle kondition og styrke naturligt, kan personer i alle aldre også få glæde af at træne deres motorik og balance, som helt naturligt inddrages uanset om der trænes på gulv, med redskaber eller som team.

Foreninger har bredt udvalg

Hvis du overvejer at starte til gymnastik eller gerne vil have dit barn til at starte, findes der typisk rigt med muligheder i de enkelte lokale foreninger. Typisk findes der hold til alle aldre og niveauer, hvilket gør det let at finde et godt sted at starte. Du har naturligvis også mulighed for at prøve flere hold af, inden du beslutter dig for, om du vil deltage i timer, der har fokus på variation på tværs af øvelser, eller om du foretrækker f.eks. spring over redskaber og på trampolin.

Er du forældre, så husk desuden, der ofte findes hold, hvor forældre træner med deres mindre børn. Sådan en aktivitet kan være fantastisk for det aktive familieliv. 

Share.

About Author

Comments are closed.