Løbetræning: I det fri vs. indendørs på løbebånd

0

Der er fordele forbundet med både løb i det fri og så motion og løb derhjemme. Motivationen er forskellig fra person til person, og derfor handler det i bund og grund også om at mærke efter ved sig selv, hvad der fungerer optimalt. Nogen føler mere for at komme ud i det fri og løbe, få noget frisk luft og se noget undervejs på sin løbetur, mens andre kan demotiveres af det dårlige vejr og i stedet hellere have lyst til at træne hjemmefra.

Motion i eget hjem

Er man typen, der sætter stor pris på at yde motion og holde sin kondi vedlige derhjemme, er der mange måder at gøre dette. Man kan erhverve sig sit eget løbebånd og til enhver tid forbrænde et par hundrede kalorier, mens yndlingsserien kører foran, og regnen siler ned udenfor. Du behøver ikke tage dig tid eller kræfter til at komme ud af døren og op i fitnesscenteret.

Alternativt findes der mange forskellige træningsapp, hvor man på forskellige tidshorisonter kan finde øvelser, der er beregnet til de forskellige muskelgrupper og kropsdele. Her kan man også sætte en timer på, der vil påminde én om, at det er tid til de daglige øvelser. Det kan varer alt lige fra 8 minutter dagligt til 30 minutters øvelser.

En tredje mulighed er inspirationsvideoer. Der findes et vælg af træningsvideoer på nettet, hvor instruktører, professionelle trænere osv. guider dig til forskellige øvelser, du kan lave derhjemme.

Naturen kalder

Mange foretrækker også at yde motion ude i naturen, hvad end det er rundt om en sø, i skoven eller rundt i et særligt kvarter, hvor man bor. Fordelene ved dette er, at man udover at få frisk luft også kan møde modstand på sin vej pga. vejret, eksempelvis hård blæst, og det kan være med til at styrke konditionen.

TIP:Er det svært at holde motivationen oppe til at komme i træningstøjet og ud af døren, kan du enten sætte din telefon til at ringe, når tid er til at løbe, eller du kan lægge tøjet frem på sengen eller gulvet, så det er lige til at hoppe i om morgenen, eller når du kommer hjem fra arbejde. Så er der ingen undskyldning.

Share.

About Author

Comments are closed.