Sådan bliver du en bedre løber

0

Hvis du drømmer om at blive en god løber, er det vigtigt at lave den helt rigtige træning, som kan gøre dig stærkere, hurtigere og bedre. Det er nemlig ikke kun løbeturene der tæller, hvis du ønsker at blive en god løber. Det er mindst lige så vigtigt at styrketræne kroppens muskler, og restitutionen spiller også en enormt vigtig rolle. I denne artikel har vi samlet de allerbedste løbetips til dig, der drømmer om at blive en god og stærk løber.

Den helt rigtige løbetræning

Hvis du drømmer om at forbedre dit løb, er det vigtigt at lave den helt rigtige løbetræning, som kan forbedre dit niveau. Først og fremmest er det vigtigt at variere dit tempo. Hvis du altid løber i det samme tempo, vil din krop gradvist vænne sig til dette tempo og til at blive udsat for den samme belastning. Ved at variere tempoet ved at løbe både hurtigere og langsommere end du plejer, vil det forbedre din løbeform. Hvis du ønsker at forbedre og bevare formen, er det vigtigt at træningen er hård. Du kan gøre din træning hård ved at løbe interval, tempoture eller ved at tilføje sprint til dine løbeture. Sørg for at tage nogle rolige løbeture imellem de hårdere ture.

Husk at lade kroppen restituere

Det er vigtigt at træne kroppen, men det er mindst lige så vigtigt at lade kroppen restituere. Når kroppen restituerer, bliver musklerne genopbygget og bliver stærkere, og batterierne bliver ladet op, så du er endnu mere klar til at løbe næste gang. Hvis kroppen føles om eller træt, kan det være en god idé at tage en ekstra hviledag, så du undgår skader og overbelastninger. Sørg for at spise sundt og nærende når du restituerer, så kroppen har de nødvendige ressourcer for at blive stærk og klar igen. Husk at få din nattesøvn, da kroppen bliver repareret om natten. Hvis du ønsker ekstra god restitution, kan kompressionsstrømper være en god idé at anvende. Ved at anvende kompressionsstrømper får du en hurtigere og mere effektiv restitution, og de kan særligt være gavnlige, hvis du skal løbe længere distancer. Der er meget delte meninger om hvorvidt kompressionsstrømperne hjælper på præstationsevnen, men det er bevist at strømperne giver en 6% bedre restitution end hvis du ikke bærer kompressionsstrømper efter træning. Strømperne er også gode hvis du lider af meget ømme ben efter løbeture, eller hvis du lider af betændelse i skinnebenet, underbenet eller lignende skader.

Share.

About Author

Comments are closed.