Tag på skiferie og kombiner afslapning og motion

0

Hvis du træner meget i forvejen og gerne vil kombinere aktiv ferie med afslapning, så er en skiferie et oplagt valg. Det er også en fordel at have en god grundform inden en skiferie, så vil din udholdenhed være bedre, du vil kunne stå på ski i længere tid, det vil gøre dig stærkere og dermed gøre skiløbet sjovere, og du får på den måde mere ud af din skirejse. Efter 2-3 dage på ski kan kroppen godt blive meget øm, hvis ikke du træner i forvejen, det er endnu en grund til, at det anbefales at have en god grundform, så du undgår denne ømhed og kan stå mere på ski og derved få mere for dine penge. Kroppen vil også være stærkere ved at have trænet hjemmefra, hvilket vil skabe en større stabilitet og dermed forhindre både fald og andre skader.

Hvilken typer skiløb du skal vælge?

Det er meget individuelt, hvad man hver især synes er sjovt, og det er vigtigt, at det ikke kun er for motionens skyld, men også at det er sjovt at stå på den type ski, som du vælger.

Ved at vælge alpint skiløb så trænes dine sanser, du skal hele tiden holde øje med og aflæse det miljø, du færdes i dvs. sneen, selve pisten – hvordan den forløber og andre skiløbere. Derfor skal du være meget opmærksom på dine bevægelser ift. den situation, du er i. Ved at løbe langrend ski så bliver kroppen trænet mere dynamisk, ift. hvis du løber alpint, med langrend får du en bedre konditionstræning og dermed en forbrænding, der er højere. Dette skyldes, at du ikke bruger tid på lifterne, men hele tiden er i gang og på farten.

Billige skiferier

Det kan være dyrt at tage på skiferie, men det behøver det ikke at være. Du kan sagtens finde nogle billige områder at tage på skiferie i både i Tyskland og i Østrig. Det kan du læse mere om på hjemmesiden her. Derudover er der også stor forskel på, om du vælger at kører eller tage flyveren, det afhænger også af hvor mange personer I er, hvilken løsning der er den billigste. Ift. at gøre din billige skirejse endnu billigere, så er det ikke kun transporten, du kan spare på. Det er dyrt at købe skitøj og skiudstyr. Derfor kan det være nødvendigt at prioritere, hvad der er vigtigst i den forbindelse. Skiudstyr såsom ski, skistøvler og skistave kan du sagtens leje på skisportsstedet.

Her er det i stedet vigtigere at få fat i:

  • Gode skihandsker
  • Solbriller som både beskytter dine øjne mod solen, men også giver et klart udsyn
  • Skistrømper der både holder fødderne tørre og varme
  • Skiundertøj
  • En god skijakke og skibukser

Det kan som sagt være dyrt at investere i, og derfor vil det være godt, hvis du har mulighed for at låne dig frem, det vil gøre det væsentlig billigere at tage af sted på skiferie, medmindre det er noget, som du vil gøre år efter år, så kan det være en god idé at investere i sit eget.

Share.

About Author

Comments are closed.