Det vidste du (måske) ikke, at gang og løb kunne bidrage med

0

Vi alle ved, at motion er sundt. Løb, gang, sport generelt. En vægt i balance, vi får pænere hud, et bedre humør, det hele resulterer i et længere liv. Ved at gå 10.000 skridt om dagen, kan du opnå disse fordele og flere til. Nedenfor kan du blive klogere på, hvad gang og løb bl.a. ellers kan bidrage med.

En sundere hud
Blodet bliver nemmere sendt rundt i kroppen, når vi yder fysisk aktivitet. Blodet sender næring og ilt ud til hudcellerne, som er med til at rense og forny hudens effekt, der gør den spændstig og smidig. Dine porer i huden vil samtidig åbne sig, når din puls stiger, og herved har affaldsstofferne mulighed for at komme ud.

En bedre nattesøvn
Har du været aktiv i løbet af dagen, og er din puls kommet op, vil du automatisk også mærke en bedre nattesøvn. Din krop vil blive træt på en naturlig vis og vil mærke ro og afslappethed om natten. Gang har den effekt, at den muskelafspænder, og når du slipper af med disse spændinger i nakke, ryg osv., vil du samtidig kunne få en øget søvnkvalitet.

Find det helt rigtige løbetøj på billig-fitness.dk. Klik her.

Hvad gør gang ved fordøjelsen og din vægt?

Gang kan få din vægt i balance. Så snart du bevæger dig, vil dine muskler bruge energi, og din forbrænding vil stige. Fordøjelsen vil også komme til at spille en rolle, i og med at løb og gang sætter kredsløbet i gang, og blodet henter dermed ekstra næring fra tarmsystemet til de hårdtarbejdende muskler. Når du går, vil mavemusklerne samtidig massere dine tarme, hvilket vil optimere din fordøjelsesproces.

Helbredsmæssigt en kæmpe bonus
Vil du undgå risikoen for at udvikle type 2-diabetes, skal du begynde at gå de 10.000 skridt om dagen, eller mere. Din vægt vil blive reguleret, samt du vil opnå en bedre insulinfølsomhed i dine muskler. Lever du et sundt og aktivt liv, reducerer du ovenikøbet også risikoen for bl.a. at få demens, tarmkræft og brystkræft.

Share.

About Author

Comments are closed.